Over mij:

Persoonlijke ontwikkeling sinds mijn tienertijd

Werken aan persoonlijke ontwikkeling loopt als een rode draad door mijn leven. Doordat ik mijn tienertijd (van mijn 13-17 jaar) woonde in verschillende jeugdzorginternaten, moest ik al jong werken aan leerdoelen. In de jeugdzorg wordt namelijk altijd gewerkt aan POP’s; Persoonlijk Ontwikkelings Plannen. Ik moest altijd werken aan dingen die ik wilde leren zoals assertiever zijn en beter voor mezelf zorgen. Het reflecteren is me al jong, in mijn pubertijd, aangeleerd.

Ik en mijn eetstoornis

Omdat ik in deze periode een eetstoornis ontwikkelde, ging ik van mijn 26e tot mijn 30e levensjaar in therapie om trauma’s te verwerken en te herstellen van mijn eetbuistoornis (Binge Eating Disorder). Hierdoor heb ik mezelf opnieuw leren kennen en moest ik van veel mechanismen en overtuigingen afscheid nemen.

Social Work & Coaching

Na de middelbare school studeerde ik Sociaal Cultureel Werk en daarna haalde ik mijn diploma tot Bachelor of Social Work. Tijdens deze opleiding deed ik mijn specialisatie voor Coaching.

In mijn carriere binnen het sociale domein coachte en begeleide ik veel verschillende doelgroepen: kinderen, jongeren, muzikanten, trainers, vrijwilligers en werkzoekenden. Ook heb ik nog een periode gewerkt als teamcoach.

Leiderschap

Inmiddels heb ik geleerd dat het in mijn design staat dat ik mijn leiderschap mag inzetten om groepen mensen (kleine en grote groepen) te empoweren zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn. Dit voel ik ook echt zo en het gaat me heel goed en gemakkelijk af!

Persoonlijke ontwikkeling is nooit klaar

In 2018 startte ik als zelfstandig ondernemer mijn eigen coachingpraktijk, waar ik mensen coachten bij eetbuien en emotie-eten. Ik gebruikte vele coachingtools zoals NLP, ACT, EFT, systemische coaching en schematherapie.

Als zelfstandig ondernemer had ik diverse businesscoaches. Zij leerden me om o.a. online zichbaarder te zijn en mijn money mindset te ontwikkelen. Ik leerde om mezelf niet klein te houden en weg te cijferen, maar mezelf serieuzer te nemen en vertrouwen te hebben in mijn eigen kennis en talenten. Deze businesscoaches hadden ook weer grote impact op mijn persoonlijke ontwikkeling. Het zal je inmiddels niet verbazen dat het mijn visie is dat persoonlijke ontwikkeling nooit klaar is.

Human Design

In 2020 kwam ik door een aantal van mijn businesscoaches in aanraking met Human Design. Dit eerste jaar bestond uit veel boeken en blogs lezen en veel podcasts luisteren. Ik ontving mijn eerste mini-reading en vond het nog best ingewikkeld. In 2021 ben ik er actiever mee aan de slag gegaan.

Mijn leven voor en na de kennismaking met Human Design

Inmiddels kan ik mij geen leven zonder Human Design meer voorstellen. Ik zie mijn leven ook als -voor Human Design- en -met Human Design-. Ik heb mezelf weer beter leren kennen en ik ben nog steeds onderweg. Ik ben ook veranderd en daarmee zijn ook mijn relaties met mensen om mij heen veranderd. Mijn werkzaamheden zijn veranderd en hoe ik in het leven sta is ook veranderd. Mijn leven gaat gemakkelijker en ik voel meer relationele en financiele vrijheid. Het leven is nóg leuker en het was al zo fijn!

Wat maakt mij nou de juiste mentor voor jou?

Daarvoor moet ik je eerst wat meer over mezelf vertellen. Zelf kwam ik in de zomer van 2020 via social media in aanraking met Human Design.

Eerste jaar: kennis opdoen

Ik las diverse boeken, maar kwam er nog niet echt aan uit. Ik struinde talloze website en blogs af en volgde meer dan 100 Human Design instagram account. Een jaar lang ben ik vooral bezig geweest met kennis op te doen. Herkenbaar voor je?

Tweede jaar: inzichten opdoen en experimenteren

De readings die ik in 2021 kreeg van specialisten waren écht eye-openers voor mij. Alsof ik mezelf op een dieper level leerde kennen. ‘Kennen’, ja… thema’s waren herkenbaar maar het veranderde niet direct iets in mijn dagelijkse leven en de keuzes die ik daarin maakte.

Ik leerde bijvoorbeeld dat ik met mijn vele interesses me juist niet moest toespitsen op 1 ding (Manifesting Generator). En dat het oké is om snel verveeld te raken en weer iets anders te gaan doen. En dat terwijl ik juist dacht dat ik geen doorzettingsvermogen had omdat ik nooit wat afmaakte.

Ik leerde ook dat ik mag experimenteren met nieuwe dingen en dat ik daar anderen mee mag helpen (3/5 profiel). Ook dit was een eye-opener. Eén van de dingen die ik heb omarmt is dat ik leer door zelf dingen te ervaringen en uit te proberen en dat ik met al mijn geleerde lessen een mentor mag zijn voor anderen.

Ik heb een fase gekent waarin ik me identificeerde met Human Design. Uiteindelijk heb ik geleerd dat je je niet je design bènt. Dat is een valkuil die ik bij veel mensen tegenkom. Je bent niet je design, je design laat je zien wie je in potentie bent onder al je overtuigingen en conditioneringen.

Derde jaar: experimenteren en leven

In mijn derde jaar ben ik echt mijn eigen design gaan leven. En OMG, that was spooky! Er is veel veranderd in mijn leven, daarover kun je meer horen in mijn podcast. 

Nu geef ik mijn geleerde lessen aan je door

Ik weet precies waar jij nu behoefte aan hebt m.b.t. jouw eigen proces en waar je tegenaan loopt. Ik ben daar ook geweest. En het is mijn ‘gift’ om voor jou die cheerleader te zijn die je aanmoedigd om dieper te gaan in jouw eigen design. Met practische tips en ondersteuning, vanuit mijn eigen ervaring. Als jouw persoonlijke mentor.

Human Design Leven bodygraph Frouke van Overveld

Dit is mijn design. Als je al wat meer weet van Human Design, dan kun je in mijn bodygraph lezen dat ik een enthousiaste mentor en cheerleader ben voor jou!

Human Design Leven Frouke

Mijn eigen Human Design learnings

Lees hier alle activiteiten die ik heb gedaan m.b.t het leren van Human Design:
2020

Mijn eerste kennismaking met Human design:

Schriftelijke Human design mini-reading, Laura Nijman 2020 (najaar)

2021
 • Mastermind coachings (diverse 1:1 sessies en mastermind), Stephanie Smolders business & Human Design Mentor 2021-2022
 • Human Design businessbuddy Anja Zerrouk 2021-2022
 • Human Design blauwdruk boek & carddeck, Rianne Klein Geltink 2021
2022
 • Human Design In Business Challenge, Aniek Gerrits 2022
 • Sacral Superpower training, Hiske – Alles over Human Design 2022
 • Thee met HD: deep dive in het emotionele centrum, Hiske – Alles over Human Design 2022
 • Thee met HD: deep dive in het keelcentrum, Hiske – Alles over Human Design 2022
 • Understanding Human Design opleiding, Nikki Willemse 2022
 • Membership Human Design Junkies, Elke Gunst 2022 – 2023
 • Membership QuantumKennisBank, Anja Zerrouk 2022 – 2023
 • YOUniverse (deepdive in transits van de zon), Sharon de Rooij – Area Gris, 2022-2024
2023
 • Persoonlijke 1:1 reading Barbara Le Noble 2023
 • Membership: Het Human Design Experiment, Nikki Willemse en Hiske – Alles over Human Design 2023
 • Masterclass Intimacy, Sharon de Rooij – Area Gris, 2023
 • Human Design Transits Journal, Sparks of Life, 2023
 • The HD Way Membership, Sophie Louise Coaching 2023
 • Human Design integratie traject (3 sessies), Hiske – Alles over Human Design, 2023
 • Live Human Design club (Eindhoven), offline club van 4 personen die maandelijks samenkomt om inzichten en experimenten te bespreken.
 • Eten volgens je design (over PHS), Daphne Hieltjes, 2023
 • Connecting The Dots: 1:1 coachingcall over leiderschap vanuit HD met Sharon de Rooij – Area Gris, 2023
 • Poorten naar Zelfinzicht (verdieping op de poorten bij de planeten), Sparks of Life, 2023
 • Dreamrave, Sharon de Rooij – Area Gris, 2023 – 2024
 • Sacral Immersion: 3 dagen immersion, Hiske – Alles over Human Design, 2023
 • Human Design Club meetings 5x, 2023
2024
 • Human Design Reading (Keynote Overview) – Theo Bongers, 2024
 • Living Your Design (Foundation Course) – Theo Bongers, 2024
 • Living Your Design workshop dag (incl opstelling op de mat) – Theo Bongers, 2024
 • Generator dag – Lara Nieman, 2024
 • Human Design Club meetings 5x (t/m mei), 2024

Volg je me al op Instagram?