Human Design poort correctie

Poort 18: Correctie

Poort 18, gelegen in het miltcentrum, vertegenwoordigt de poort van plezier herstellen, zoeken naar verbetering en perfectionisme. Mensen met deze poort hebben een intuïtieve neiging om te wijzen op wat beter kan, maar moeten oppassen niet te perfectionistisch te worden en te streng te zijn voor henzelf en anderen.

Het streven naar verbetering

Poort 18 is een poort van correctie en verbetering, waarbij mensen intuïtief zien wat er beter kan. Deze energie zoekt naar manieren om vreugde te vergroten, tijd te besparen of fouten te voorkomen. Het is een geschenk om het perfecte patroon te vinden en dit op een krachtige manier naar voren te brengen.

Mensen met Poort 18 hebben van nature hoge gedragsnormen en denken altijd na over wat er beter kan, ongeacht waar ze zich bevinden op hun reis. Ze zijn hier om anderen aan die normen te houden en te helpen groeien. Het gaat er niet om mensen te veroordelen, maar om te zien waar hun potentieel wordt waargemaakt en waar niet.

Optimaliseren van het talent

Het is belangrijk voor mensen met Poort 18 om iedereen als mens te zien, zonder te oordelen of mensen boven of onder zich te plaatsen. Door constructen van superioriteit of inferioriteit los te laten, kunnen ze een nieuwe kijk op de wereld ontwikkelen en eenheid bevorderen.

Imperfecties worden gezien als kansen om nog meer licht te brengen. In plaats van mensen te diskwalificeren vanwege hun gebreken, kunnen mensen met Poort 18 deze gebreken herkaderen als mogelijkheden voor groei en ontwikkeling.

Omgaan met uitdagingen

Het is belangrijk voor mensen met Poort 18 om niet te veel tijd te besteden aan het veroordelen en bekritiseren van anderen. Het dwangmatig proberen anderen te veranderen voedt het ego en leidt tot uitputting. Het is belangrijk om het talent voor verbetering te bewaren voor situaties waarbij er geen emotionele lading aan verbonden is.

Het is cruciaal voor mensen met Poort 18 om geduldig te zijn en te wachten op de juiste timing en omstandigheden om hun inzichten te delen en ermee aan de slag te gaan. Verbeteringen zijn bedoeld om meer plezier te creëren, niet om gelijk te halen.

Frouke op een kleedje met Human Design boeken en journal

Wil je meer ontdekken over Human Design en dieper inzicht krijgen in jouw unieke blauwdruk? Hoewel er veel te lezen valt over dit fascinerende systeem, wil ik benadrukken dat Human Design een diepgaand en persoonlijk onderwerp is. Een persoonlijk gesprek stelt ons in staat om de informatie op een betekenisvolle manier te integreren en je eigen bodygraph te verduidelijken. Neem gerust contact met mij op voor een persoonlijk consult, waar we samen jouw pad naar zelfontdekking kunnen verkennen.

Volg je me al op Instagram?