Human Design poort vechter

Poort 38: Vechter

Poort 38 is een oertalent. Jij bent de matriarchale of patriarchale beschermer die niet bang is om vanuit liefde de strijd aan te gaan. Mensen met deze poort zijn gek op vechten, omdat ze weten dat er aan de andere kant van de strijd – als ze tenminste strijden vanuit het juiste bewustzijn – een betere situatie op hen wacht. Ze raken niet ontmoedigd door problemen of obstakels, en ze zijn bereid om ermee aan de slag te gaan. Ze zijn koppig, vasthoudend, vinden het heerlijk om hun handen vuil te maken en voelen tijdens een ruzie echt dat ze leven – en dat zijn allemaal goede eigenschappen. Ze brengen je allemaal naar je hoogste levensdoel en richting het leven van een strijder. Jij bent iemand die je door niets of niemand laat tegenhouden op de weg naar een beter leven, een betere manier of betere relaties. Het enige wat bepaalt of deze poort negatief of positief is, is het bewustzijn waarmee je het gebruikt. We hebben mensen nodig die niet terugdeinzen als de spanning oploopt. We hebben mensen nodig die willen vechten voor de goede zaak. En daarvoor ben jij hier, poort 38.

Zo benut je deze poort optimaal

We hebben geleerd om te vechten met een jij-tegen-mij-mentaliteit. Maar jij bent op aarde om een pionier te zijn voor vechten vanuit saamhorigheid en liefde. Je kunt mensen liefdevol op het matje roepen, en je kunt begripvol en meelevend aanstippen wat mensen verkeerd hebben gedaan. Als ze zich afsluiten of verdedigend opstellen, blijf jij in een hoge vibratie van liefdevolle betrokkenheid. Die route leidt niet alleen naar betere uitkomsten, maar je laat andere mensen zien dat je een conflict ook op een veilige manier kunt aangaan.

Bepaal waarvoor je staat

Als je het idee hebt dat je niet voor de goede zaak vecht en de wereld helpt om beter te worden (of dat nu je eigen wereld of de hele wereld is), krijg je last van doelloze en rusteloze gevoelens. Je kunt zelfs je passie en levenslust kwijtraken. Kijk in dat geval eens om je heen en zoek dingen die je boos maken, of waar je sterke gevoelens bij hebt – dingen die in jouw ogen onrechtvaardig zijn, of die simpelweg beter zouden kunnen. Dát zijn de dingen waar je recht op af moet gaan en mee aan de slag moet.

Dit blokkeert deze poort

Omdat jij een standpunt in moet nemen om te voelen dat je leeft, is het belangrijk dat je erachter komt waar je je voor wilt inzetten – voor welk doel en welke missie. Anders kan het gebeuren dat je ruzie gaat zoeken met mensen of je frustratie op hen botviert zonder dat je het doorhebt, want deze poort zoekt altijd een weg naar buiten. Als je het opkropt, bijvoorbeeld omdat je negatieve associaties hebt met vechten of ruziemaken, leidt dat tot voortdurende vermoeidheid of opgebouwde spanning of agressie. Hoe meer je deze ongelooflijke poort in dingen stopt die je belangrijk vindt, hoe meer je de rust in jezelf zult vinden.

Frouke op een kleedje met Human Design boeken en journal

Wil je meer ontdekken over Human Design en dieper inzicht krijgen in jouw unieke blauwdruk? Hoewel er veel te lezen valt over dit fascinerende systeem, wil ik benadrukken dat Human Design een diepgaand en persoonlijk onderwerp is. Een persoonlijk gesprek stelt ons in staat om de informatie op een betekenisvolle manier te integreren en je eigen bodygraph te verduidelijken. Neem gerust contact met mij op voor een persoonlijk consult, waar we samen jouw pad naar zelfontdekking kunnen verkennen.

Volg je me al op Instagram?