Human Design poort provocatie

Poort 39: Provocatie

Poort 39 is hier om de boel op te schudden. Je hebt een provocatieve, speelse en zelfs flirterige energie gekregen omdat je op aarde bent om mensen wakker te schudden. En dat kan alleen als je impact maakt.

Jij bent op aarde om emoties in anderen op te wekken zodat ze zich meer verbonden voelen met hun geest. De meeste mensen gaan op de automatische piloot door het leven, alsof ze half in slaap zijn, maar we willen allemaal graag voelen dat we léven en een diepere verbinding krijgen met ons innerlijke zelf. Jij bent hier om daarbij te helpen. Daarom is het góéd als jij de knuppel in het hoenderhok gooit en mensen een beetje prikkelt of een reactie probeert uit te lokken. De intentie die je daarin stopt is je grootste taak. Als je het doet om mensen te helpen om contact te maken met hun menselijke, emotionele, geestelijke kant, leef je volgens je divine levensdoel. Ga maar na wanneer mensen het meest voelen dat ze leven: als hun geest geprikkeld wordt. En of dat dan komt door een film die iets in hen losmaakt, een verhit gesprek met een geliefde of een situatie die hun volle aandacht nodig heeft, dat doet er niet toe. Als je niet bang bent om mensen wakker te schudden, maakt het niet uit in welke dingen je je energie stopt, want je hebt dan sowieso het vermogen om mensen tot in hun kern te raken.

Zo benut je deze poort optimaal

Of mensen goed of slecht op je reageren, is niet belangrijk. Waar het om gaat is dit: heb je ze uit hun roes gehaald en emoties geprikkeld die onder hun oppervlak lagen te wachten? Zo ja, dan heb je ze naar een hoger niveau gebracht, ongeacht of ze daar nu blij mee waren of niet. Als je hun geest beroert, zet je een innerlijke reis in gang waardoor ze voelen dat ze meer tot leven kunnen komen, zelfbewuster kunnen worden en meer kunnen leven richting hun levensdoel.

Omarm je hang naar aandacht

Je bent ervoor gemaakt om aandacht te zoeken; op die manier zorgt het universum ervoor dat je provocatie wordt opgemerkt. Aandacht is alleen maar iets negatiefs als het voortkomt uit negativiteit. Gebruik je het om je missie te vervullen? Dan is het divine en helemaal aligned.

Dit blokkeert deze poort

Als je het eng vindt om de volledige omvang van je emoties te laten zien, verminder je je vermogen om dat ook in anderen los te maken. Die angst is waarschijnlijk ontstaan doordat de maatschappij je heeft geconditioneerd met het idee dat het als volwassene beter is om emotieloos te zijn, maar jij bent hier om ons eraan te herinneren dat we er alleen achter komen wie we zijn door te vóélen – niet door te denken.

Mensen provoceren als je zelf reactief bent

Boosheid is een tijdelijke gemoedstoestand die oplaait als je het gevoel hebt dat jou iets is misdaan. Het is een eerste gevoel en nog geen echt gevoel, en als je het volgt, leidt het je naar een of meerdere diepere gevoelens, zoals angst, verdriet of apathie. Wanneer je provoceert vanuit boosheid, ben je dus nog niet bij je ware emoties, waardoor je provocatie niets positiefs oproept bij anderen. Werk daarom eerst in je eentje door je eerste gevoelens heen, zet ze om in zelfkennis en probeer meer een geheel te worden in jezelf. Daarna kun je de wereld in trekken en je magie laten zien.

Frouke op een kleedje met Human Design boeken en journal

Wil je meer ontdekken over Human Design en dieper inzicht krijgen in jouw unieke blauwdruk? Hoewel er veel te lezen valt over dit fascinerende systeem, wil ik benadrukken dat Human Design een diepgaand en persoonlijk onderwerp is. Een persoonlijk gesprek stelt ons in staat om de informatie op een betekenisvolle manier te integreren en je eigen bodygraph te verduidelijken. Neem gerust contact met mij op voor een persoonlijk consult, waar we samen jouw pad naar zelfontdekking kunnen verkennen.

Volg je me al op Instagram?