Human Design poort mysterie

Poort 61: Mysterie

Poort 61, gelegen in het hoofdcentrum, is de poort van nieuwsgierigheid, verwondering en de grote “waarom” vragen van het leven. Het risico is dat je geobsedeerd raakt door je “waarom” vragen, verveeld raakt met het aardse leven of je innerlijke weten gaat wantrouwen en in vraag stellen. De les hier is om te genieten van het plezier dat je hebt in het denken zelf, in je creativiteit, en je staat van verwondering, terwijl je met beide voeten op de grond blijft staan.

Belang van innerlijk weten

Nieuwsgierigheid en verwondering: je bent altijd op zoek naar antwoorden, naar waarheid. Je hebt een innerlijk weten dat diep vanbinnen helder en niet te missen is, als een bliksemflits die je tot in je kern raakt. Dit innerlijk weten is direct verbonden met het goddelijke en onthult zich aan je binnenwereld.

Authentiek vertrouwen: vertrouw op je innerlijke radar en weersta de neiging om waarheden te rechtvaardigen tegenover anderen volgens de normen van de buitenwereld. Soms kun je iets niet uitleggen, en dat is prima; waar het om gaat is dat jij op jou vertrouwt.

Optimaal benutten van dit talent

Probeer het niet te rechtvaardigen tegenover anderen: weersta de neiging om waarheden te bewijzen volgens de normen van de buitenwereld, en blijf bij wat je innerlijke radar zegt. Vertrouw op je innerlijke weten, ook al kun je het niet altijd uitleggen.

Afleiding: zoek niet klakkeloos naar definitieve antwoorden in externe systemen zoals religie, spiritualiteit of wetenschap. Laat je kennis zichzelf constant vernieuwen en ontwikkelen door naar binnen te keren en te vertrouwen op je innerlijke weten.

Dit blokkeert je talent

Afleiding: zoek niet naar antwoorden in de buitenwereld uit dwang of afleiding. Laat je niet tegenhouden door een behoefte aan definitieve antwoorden die je belemmert in je groei en ontwikkeling.

Behoefte aan definitieve antwoorden: ga niet klakkeloos mee in systemen die alle antwoorden claimen te hebben. Laat je innerlijke weten zichzelf constant vernieuwen en ontwikkelen, en vertrouw erop dat het universum altijd een hand heeft in al het goeds in je leven.

Essentie van deze Poort

Jouw vermogen om nieuwsgierig te blijven, verwondering te ervaren en te vertrouwen op je innerlijke weten is een waardevolle kracht. Door te genieten van het plezier dat je hebt in het denken zelf en met beide voeten op de grond te blijven staan, kun je optimaal gebruik maken van dit talent en een blijvende impact hebben in de levens van anderen.

Frouke op een kleedje met Human Design boeken en journal

Wil je meer ontdekken over Human Design en dieper inzicht krijgen in jouw unieke blauwdruk? Hoewel er veel te lezen valt over dit fascinerende systeem, wil ik benadrukken dat Human Design een diepgaand en persoonlijk onderwerp is. Een persoonlijk gesprek stelt ons in staat om de informatie op een betekenisvolle manier te integreren en je eigen bodygraph te verduidelijken. Neem gerust contact met mij op voor een persoonlijk consult, waar we samen jouw pad naar zelfontdekking kunnen verkennen.

Volg je me al op Instagram?